Beginners 4

BEGINNERS 4 

¡Estamos progresando, bienvenido al curso Principiantes 4 en Soldelsur Taalinstituut!

Welkom bij de cursus Beginners 4!

Deze cursus sluit aan bij de cursus Beginners 3 en is bedoeld voor cursisten die het niveau A2.2 willen bereiken. We gaan door met het oefenen van de spreekvaardigheid dat centraal staat in ons programma. Tegelijkertijd vormen de grammatica en uitbreiding van de woordenschat een zeer belangrijk onderdeel: er wordt bijvoorbeeld een nieuwe verleden tijd geleerd, een tijd die in de Nederlandse taal niet bestaat, de Pretérito Imperfecto.

We blijven werken met het boek Aula Internacional 2 en behandelen het tweede deel van het boek (tot en met hoofdstuk 10). Daarbij worden nog aanvullende opdrachten en oefeningen uitgereikt.

In de cursus komen alle vaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor de grammatica en uitbreiding van de woordenschat.

In de cursus wordt ook veel aandacht geschonken aan de Spaanse cultuur en die van Latijns-Amerikaanse landen.

Cursusdoelen 

U kunt in meerdere omgevingen en situaties adequaat communiceren op A2.2 niveau volgens het Europees Referentiekader en u heeft kennis verworven over verschillende grammaticale thema’s van de Spaanse taal op dit niveau. Er wordt ook aandacht geschonken aan het bespreken van culturele aspecten van de Spaanstalige wereld. Om de cursusdoelen te kunnen bereiken wordt er verwacht dat u 3 tot 4 uur per week besteed aan uw huiswerk en het leren van de theorie.

Dit kunt u aan het einde van deze cursus Spaans:

  • U kunt praten over uw eetgewoontes en uitleggen hoe u een gerecht maakt.
  • U kunt over het verleden vertellen en daarbij gebruik maken van de Pretérito Perfecto en Pretéterito Indefinido.
  • U kunt uw waardering uitdrukken over ervaringen, mensen en dingen.
  • U kunt vertellen over uw gezondheid, eventuele ziektesymptomen uitleggen en advies geven aan een ander.
  • U kunt vertellen over het verleden en over gewoontes en omstandigheden in het verleden en dit vergelijken met de tegenwoordige tijd.
  • U kunt een verhaal in de verleden tijd vertellen en daarbij gebruik maken van de Pretérito Imperfecto en de Pretérito Indefinido. 

Het eindniveau van deze Spaanse cursus volgens het Europees Referentiekader (ERK) is: A2.2.

aantal lessen  10 van 1 uur en 15 minuten
huiswerk en voorbereiding  3 tot 4 uur per week
duur  10 weken*
niveau  A2.2
start op op aanvraag
tarief  €187,50 (vanaf 4 deelnemers)

*   De cursisten die privélessen boeken, kunnen zelf het tempo en de totale duur van de cursus bepalen en ook de lengte van een individuele les. Bijvoorbeeld: er kunnen lessen worden gegeven van 1½ uur of 2 uur, afhankelijk van uw wensen. Het cursusprogramma en de duur van de cursus wordt dan aangepast aan het aantal lessen dat u gaat volgen.

Lesmateriaal: Aula Internacional 2, Curso de Español, Nueva Edición, J. Corpas e.a., Uitgever Talenland, ISBN 9789463250016 (in deze cursus wordt de eerste helft van het boek behandeld). U dient het lesmateriaal zelf aan te schaffen maar u ontvangt gedurende de cursus ook aanvullend materiaal om het gebruik van de verschillende verleden tijden (Perfecto, Indefinido en Imperfecto) meer te oefenen.

Wanneer er gedurende de cursus onverhoopt lessen uitvallen, zullen deze aan het einde van de cursus worden ingehaald. In dat geval eindigt de cursus een week later.

Over deze cursus

Cursus naamBeginners 4
NiveauA2.2
Start datum n.t.b.
Cursus tijdn.t.b.
LocatieVan Aerssenstraat, Statenkwartier
Docent Patricia Valdivia Suclla MA
slide_templatedefault

Share this