GEVORDERDEN 2

GEVORDERDEN 2

¡Bienvenido al curso Avanzado 2 de Soldelsur Taalinstituut!

Welkom bij de cursus Gevorderden 2 van Soldelsur Taalinstituut!  We waarderen uw enthousiasme en bereidheid om al uw energie volledig in te zetten in deze interessante cursus Spaans. Dat zult u nodig hebben want het niveau van de cursus is hoog en de stof is relatief complex.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor cursisten die het niveau B2.1 hebben behaald. Voor deze cursus is dus afdoende voorkennis van het Spaans vereist. Cursisten die de cursus Gevorderden 1 bij Soldelsur Taalinstituut met succes hebben gevolgd, kunnen zich zonder meer inschrijven. Andere cursisten dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of het niveau toereikend is. Na uw aanmelding krijgt u de toets per e-mail toegestuurd. U kunt de toets thuis maken.

We behandelen  nieuwe belangrijke onderwerpen: de Pretérito Perfecto del Subjuntivo, de infinitivo compuesto, construcciones pasivas e impersonales en futuro, de Imperfecto del Subjuntivo en el discurso indirecto, el Subjuntivo en oraciones relativas y la voz pasiva. Gezien de aard van deze grammaticale onderwerpen en de relevantie ervan voor een perfecte beheersing van het Spaans, kunnen we dit niet op een oppervlakkige wijze behandelen. De stof zal dus zeer intensief worden geoefend!

Er zal worden gewerkt met Aula Internacional 4. Het boek heeft 10 hoofdstukken waarvan we in deze cursus de  hoofdstukken 4 tot en met 7 (een deel er van) zullen behandelen.

In de cursus komen alle vaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid. Uiteraard is er weer aandacht voor de grammatica en uitbreiding van de woordenschat.

In de cursus wordt ook veel aandacht geschonken aan de Spaanse cultuur en die van Latijns-Amerikaanse landen.

Cursusdoelen 

U kunt in meerdere omgevingen en situaties adequaat communiceren op B2.2 niveau volgens het Europees Referentiekader en u heeft kennis verworven over verschillende grammaticale thema’s van de Spaanse taal op dit niveau. Er wordt ook aandacht geschonken aan het bespreken van culturele aspecten van de Spaanstalige wereld. Om de cursusdoelen te kunnen bereiken wordt er verwacht dat u 3 tot 4 uur per week besteed aan uw huiswerk en het leren van de theorie.

Dit kunt u aan het einde van deze cursus Spaans:

  • U kunt kleine teksten opstellen waarin u beschrijft wat de eisen zijn voor een bepaalde functie.
  • U kunt voorwaarden en eisen stellen.
  • U kunt enkele verschillen tussen spreektaal en schrijftaal onderscheiden.
  • U kunt de beweging van mensen en dingen beschrijven, alsook de situatie waarin mensen of dingen zich bevinden: gemoedstoestand en lichamelijke houding.
  • U kunt refereren aan beloftes die iemand heeft gedaan in het verleden en vragen om die beloftes na te komen.
  • U kunt praten over de ideeën die u heeft of over de verwachtingen die u voorafgaande aan een bepaalde ervaring had.
  • U kunt praten over positieve, negatieve of neutrale gevoelens.
  • U kunt kwaliteiten en eigenschappen van steden en plaatsen beschrijven en die plaatsen in de context van uw vakantie of reis. 

Het eindniveau van deze cursus volgens het Europees Referentiekader (ERK) is: B2.2.

aantal lessen  10 van 1 uur en 15 min*
huiswerk en voorbereiding  3 tot 4 uur per week
duur  10 weken*
niveau  B2.2
start op  Soldelsur Taalinstituut is vanaf september 2021 tijdelijk gesloten in verband met andere werkzaamheden.
tarief  €187,50 

*   De cursisten die privélessen boeken, kunnen zelf het tempo en de totale duur van de cursus bepalen en ook de lengte van een individuele les. Bijvoorbeeld: er kunnen lessen worden gegeven van 1½ uur of 2 uur, afhankelijk van uw wensen. Het cursusprogramma en de duur van de cursus wordt dan aangepast aan het aantal lessen dat u gaat volgen. 

Lesmateriaal: Aula Internacional 4, Curso de Español, Nueva Edición, J. Corpas e.a., Intertaal, ISBN 9789054517566 (in deze cursus worden de hoofdstukken 4 t/m 7 (een deel van) van het boek behandeld). U dient het lesmateriaal zelf aan te schaffen.

Wanneer er gedurende de cursus onverhoopt lessen uitvallen, zullen deze aan het einde van de cursus worden ingehaald. In dat geval eindigt de cursus een week later.

Over deze cursus

NiveauB2.2
Start datumn.t.b.
Docent Patricia Valdivia Suclla MA
Cursus naamGevorderden 2
Cursus tijd20:15 uur-21:30 uur
LocatieVan Aerssenstraat 300
slide_templatedefault

Share this

Submit your comment