Halfgevorderden 2

HALFGEVORDERDEN  2 

¡Seguimos avanzando, bienvenido al curso Intermedio 2 en Soldelsur Taalinstituut!

Welkom bij de cursus Halfgevorderden 2!

Deze cursus sluit aan bij de cursus Halfgevorderden 1 en is bedoeld voor cursisten die het niveau B1.2 willen  bereiken. eHHet belangrijkste thema dat wordt geleerd is de Subjuntivo (presente). Om didactische redenen wordt dit thema in 4 onderdelen verdeeld: Subjuntivo 1, 2, 3 en 4. In deze cursus leren we de vorm, het gebruik en de toepassing van de Subjuntivo 1, de indirecte rede en de Pretérito Pluscuamperfecto (van de indicativo).

We blijven werken met het boek Aula Internacional 3 en behandelen de hoofdstukken 6 tot en met 9. Daarbij worden nog aanvullende opdrachten en oefeningen uitgereikt.

In de cursus komen alle vaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor de grammatica en uitbreiding van de woordenschat.

In de cursus wordt ook veel aandacht geschonken aan de Spaanse cultuur en die van Latijns-Amerikaanse landen.

Cursusdoelen 

U kunt in meerdere omgevingen en situaties adequaat communiceren op B1.2 niveau volgens het Europees Referentiekader en u heeft kennis verworven over verschillende grammaticale thema’s van de Spaanse taal op dit niveau. Er wordt ook aandacht geschonken aan het bespreken van culturele aspecten van de Spaanstalige wereld. Om de cursusdoelen te kunnen bereiken wordt er verwacht dat u 3 tot 4 uur per week besteed aan uw huiswerk en het leren van de theorie.

Dit kunt u aan het einde van deze cursus Spaans:

  • U kunt wensen, adviezen en behoeftes uitdrukken en daarbij gebruik maken van de Subjuntivo presente.
  • U kunt een probleem aangeven en daarover klagen en daarbij gebruik maken van de Subjuntivo presente.
  • U kunt interesses en gevoelens uitdrukken en daarbij gebruik maken van de Subjuntivo presente.
  • U kunt praten over oorzaken en gevolgen en daarbij gebruik maken van verbindingswoorden (conectores del discurso: como, así que, de modo que).
  • U kunt een telefonisch boodschap aannemen, achterlaten en doorgeven (discurso indirecto).
  • U kunt een verhaal in de verleden tijd vertellen en daarbij gebruik maken van de Pretérito Perfecto, Indefinido, Imperfecto en Pluscuamperfecto. 

Het eindniveau van deze cursus volgens het Europees Referentiekader (ERK) is: B1.2.

aantal lessen  *10 van 1 uur en 15 minuten
huiswerk en voorbereiding  3 uur per week
duur  10 weken
niveau  B1.2
start op Soldelsur Taalinstituut is vanaf september 2021 tijdelijk gesloten in verband met andere werkzaamheden.
tarief  €187,50 (van 4 deelnemers)

*   De cursisten die privélessen boeken, kunnen zelf het tempo en de totale duur van de cursus bepalen en ook de lengte van een individuele les. Bijvoorbeeld: er kunnen lessen worden gegeven van 1½ uur of 2 uur, afhankelijk van uw wensen. Het cursusprogramma en de duur van de cursus wordt dan aangepast aan het aantal lessen dat u gaat volgen. 

Lesmateriaal: Aula Internacional 3, Curso de Español, Nueva Edición, J. Corpas e.a., Uitgever Talenland, ISBN 9788415640110 (in deze cursus wordt de eerste helft van het boek behandeld). U dient het lesmateriaal zelf aan te schaffen maar u ontvangt gedurende de cursus ook aanvullend materiaal om het gebruik van de Subjuntivo meer te oefenen.

Wanneer er gedurende de cursus onverhoopt lessen uitvallen, zullen deze aan het einde van de cursus worden ingehaald. In dat geval eindigt de cursus een week later.

Over deze cursus

Cursus naamHalfgevorderden 2
NiveauB1.2
Cursus tijd18:45 uur- 20:00 uur
docentePatricia Valdivia Suclla MA
Start datumn.t.b.
slide_templatedefault

Share this