Halfgevorderden 1

HALFGEVORDERDEN 1

¡Bienvenido al curso de Intermedio 1 en Soldelsur Taalinstituut!

Welkom bij de cursus Halfgevorderden 1 van Soldelsur Taalinstituut! U hebt al een behoorlijke kennis opgedaan van het Spaans, gefeliciteerd! U gaat nu beginnen met het niveau B1.1.

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die het niveau A2 hebben behaald en meer communicatieve nuances en taalkundige aspecten van de Spaanse taal willen kennen, herkennen en toepassen. Er zullen nieuwe grammaticale onderdelen worden behandeld. De belangrijkste daarvan zijn: de toekomstige tijd en de bevestigende en ontkennende gebiedende wijs (Imperativo) in combinatie met het lijdend en het meewerkend voorwerp (Objeto Directo en Objeto Indirecto).

Er zal worden gewerkt met Aula Internacional 3. Dit is een moderne en communicatieve lesmethode waarin alle recente ontwikkelingen op het gebied van het onderwijzen van een vreemde taal zijn verwerkt. Het boek heeft 12 hoofdstukken waarvan we in deze cursus de eerste 5 zullen behandelen.

In de cursus komen alle vaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid. Uiteraard is er weer aandacht voor de grammatica en uitbreiding van de woordenschat.

In de cursus wordt ook veel aandacht geschonken aan de Spaanse cultuur en die van Latijns-Amerikaanse landen.

Cursusdoelen 

U kunt in meerdere omgevingen en situaties adequaat communiceren op B1.1 niveau volgens het Europees Referentiekader en u heeft kennis verworven over verschillende grammaticale thema’s van de Spaanse taal op dit niveau. Er wordt ook aandacht geschonken aan het bespreken van culturele aspecten van de Spaanstalige wereld. Om de cursusdoelen te kunnen bereiken wordt er verwacht dat u 3 tot 4 uur per week besteed aan uw huiswerk en het leren van de theorie.

Dit kunt u aan het einde van deze cursus Spaans:

  • U kunt praten over gewoontes in de tegenwoordige tijd, vertellen over ervaringen in het verleden, een handeling in de tijd plaatsen en daarbij gebruik maken van “perífrasis verbales” zoals: empezar a + infinitivo, acabar de, terminar de, etc.
  • U kunt over handelingen en situaties in de toekomst vertellen en daarbij gebruik maken van de toekomstige tijd (Futuro Imperfecto del indicativo).
  • U kunt verbod en noodzakelijkheid uitdrukken op een onpersoonlijke manier.
  • U kunt een verslag uitbrengen in de tegenwoordige tijd en daarbij gebruik maken van verbindingswoorden in het Spaans.
  • U kunt de rode draad van een film of de plot van een boek samenvatten.
  • U kunt een anekdote in het Spaans vertellen.
  • U kunt eenvoudige grapjes in het Spaans vertellen.
  • U kunt aanbevelingen en adviezen geven en daarbij gebruik maken van de gebiedende wijs.
  • U kunt instructies geven en daarbij gebruik maken van de gebiedende wijs in combinatie met het lijdend en het meewerkend voorwerp (Objeto Directo en Objecto Indirecto).

Het eindniveau van deze cursus volgens het Europees Referentiekader (ERK) is: B1.1.

aantal lessen 10 van 1 uur en 15 minuten*
huiswerk en voorbereiding 3 uur per week
duur 10 weken*
niveau B1.1
start op Soldelsur Taalinstituut is vanaf september 2021 tijdelijk gesloten in verband met andere werkzaamheden.
tarief € 187,50

*   De cursisten die privélessen boeken, kunnen zelf het tempo en de totale duur van de cursus bepalen en ook de lengte van een individuele les. Bijvoorbeeld: er kunnen lessen worden gegeven van 1½ uur of 2 uur, afhankelijk van uw wensen. Het cursusprogramma en de duur van de cursus wordt dan aangepast aan het aantal lessen dat u gaat volgen. 

Lesmateriaal: Aula Internacional 3, Curso de Español, Nueva Edición, J. Corpas e.a., Uitgeverij Talenland B.V., ISBN 9788415640110 (in deze cursus wordt de eerste helft van het boek behandeld). U dient het lesmateriaal zelf aan te schaffen

Wanneer er gedurende de cursus onverhoopt lessen uitvallen, zullen deze aan het einde van de cursus worden ingehaald. In dat geval eindigt de cursus een week later.

Over deze cursus

Cursus naamHalfgevorderden 1
NiveauB1.1
Start datumn.t.b.
Cursus tijd18:45 uur- 20:00 uur
slide_templatedefault

Share this